Sin categoría

Acompanyar la família en la malaltia

El dissabte 3 de febrer es va celebrar la XIII Jornada diocesana de Pastoral de la Salut a l’Escola Pia de Caldes de Montbui,  enguany amb el lema “Acompanyar la família en la malaltia” i que va aplegar prop de 200 persones. 
La Fundació Santa Susanna hi va col·laborar aportant la seva experiència amb dues intervencions.

En primer lloc, la ponència “Acompanyar la família en la malaltia” a càrrec de la Sra. Assumpció Ros (psicòloga i directora de la Fundació). Va argumentar la importància de donar suport a les famílies durant tot el procés d’envelliment i malaltia, creant un espai confortable on puguin estar al costat del seu familiar i mantenir-hi la relació. Aquesta és la pràctica de molts professionals que fa possible que les famílies confiïn en la nostra institució.

 I en segon lloc, la taula rodona amb la participació de diferents professionals de la institució des de punts de vista complementaris: la Mercè Mariné (treballadora social amb el postgrau en atenció i espiritual i voluntària de la Pastoral de la Salut), en Jorge González (infermer especialista en cures pal·liatives), la Conxita Villalvilla (auxiliar d’infermeria i amb experiència com a familiar d’una persona malalta) i la Rosa Maspons (auxiliar d’infermeria que ha viscut una llarga malaltia). Tots vans destacar que la malaltia pot ser una oportunitat de creixement personal, també en la fe.

La Pastoral de la salut a la Fundació
A la Fundació hi ha 7 voluntaris dedicats a la Pastoral de la Salut que, en col·laboració amb la Parròquia de Santa Maria de Caldes de Montbui, vetllen per l’atenció religiosa dels usuaris. Destaca l’acompanyament a la missa setmanal i la nova activitat “Pregant amb els 5 sentits”.

Al programa Vivències de Ràdio Caldes hi van participar alguns dels protagonistes explicant el seu testimoni. El podeu escoltar aquí.