Decisions compartides amb persones amb afectació de l’àrea mental: un repte i un deure ètics
El Comitè d’Ètica Assistencial del Vallès Oriental Central (CèAVOC) ha publicat el document: Decisions compartides amb persones amb afectació de l’àrea mental: un repte i un deure ètics que pretén aportar algunes consideracions sobre la presa de decisions compartides en situacions de malaltia orgànica avançada i amb afectació de l’àrea mental, en un entorn d’atenció sociosanitària.
Estressors ètics i atenció sanitària
El Comitè d’Ètica Assistencial del Vallès Oriental Central (CèAVOC) ha publicat un article a la Revista de Bioética y Derecho, una iniciativa de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD), amb el suport del Màster en Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona.
L’article Estressors ètics i atenció sanitària, realitza una anàlisi dels múltiples factors estresssors ètics en la pràctica mèdica i l’atenció al pacient, detectant una increment de sensació de vulnerabilitat personal i social dels professionals de la salut a partir de les polítiques d’austeritat derivades dels reajustaments econòmics arran de la crisi global.

La Planificació de Decisions Anticipades
Consideracions i propostes sobre la confidencialitat
Drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària
La Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària és un contracte social entre la ciutadania i el sistema de salut que ha estat revisada i actualitzada el 2015 pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
A la Carta s’hi defineix què esperem les persones del sistema sanitari (drets) i també com ens hi comprometem com a individus actius (deures).
Els principis sobre els quals es basa la Carta són el reconeixement de la dignitat de la persona, la llibertat i l’autonomia, la igualtat, l’accés a la informació i al coneixement en salut, i el compromís cívic.
Podeu consultar la versió íntegra de la Carta i aquí un resum.
Consideracions i propostes sobre la confidencialitat
