Sin categoría

El voluntariat en la nostra societat

Emmarcat dins de la celebració dels 25 anys del Grup de voluntaris de l’entitat, la Fundació Santa Susanna ha convidat a la Dra. Begoña Roman (doctora en filosofia i presidenta del Comitè d’ètica de Serveis Socials de Catalunya) per reflexionar sobre el voluntariat en la societat actual.

Mn. Xavier Blanco (vicepresident de la Fundació) va presentar a la Dra. Roman com una dona que comparteix el pensament filosòfic amb la humanitat.

Roman va defensar la necessitat de replantejar els valors i costums en aquesta societat accelerada per tal que les persones amb dependència no se senti una càrrega. I va convidar a repensar el voluntariat: “el nivell de justícia d’una societat és proporcional a la qualitat del seu voluntariat”. No n’hi ha prou amb la bona voluntat, cal fer-ho des d’una organització, cal tenir coneixements, acceptar les limitacions (físiques i formatives) i rendir comptes amb les pròpies accions (dels encerts, dels errors i dels aprenentatges). I sempre, reconeixent la dignitat de les persones, essent elles el centre i no un mateix.

Els reptes actuals són rejovenir el voluntariat amb les persones grans i potenciar una educació altruista des de ben petits.

La regidora Pilar Aznar va concloure l’acte felicitant els voluntaris per la seva tasca i amb un missatge d’esperança confiant en una societat més justa.